Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα μας, η οποία είναι ένας πολυχώρος εκπαίδευσης και πρακτικής και έχει διπλό στόχο:

Πρώτος στόχος είναι, να σας δώσουμε όλα εκείνα τα εργαλεία, σκέψης, μάρκετινγκ, δεξιοτήτων και αποφάσεων, που οδηγούν στην προσωπική και επαγγελματική βελτίωση και δεύτερος στο να δημιουργήσουμε επιτυχημένους συνεργάτες μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία ανταλλαγής απόψεων και γνώσης.

Α. Κώδικες συμπεριφοράς

Κώδικες συμπεριφοράς, τρόποι, ζωής, σκέψης και εργασίας, που οδηγούν στην επιτυχία σε γνωστικό, επικοινωνιακό και επαγγελματικό στάδιο.

Πρόκειται για δεξιότητες, πέρα από την επαγγελματική γνώση που μπορεί να μας προσφέρει ένας εκπαιδευτικός φορέας, τα ονομαζόμενα soft skills, τα οποία αναφέρονται στις ιδιαίτερες ικανότητές μας, να συμπεριφερόμαστε, να επικοινωνούμε να πετυχαίνουμε και τελικά να μεταδίδουμε και σε άλλους, αυτό που εμείς κατέχουμε.

Β. Πράξη και πρακτική

Ακολουθεί μία σύντομη εισαγωγή, σας ευχόμαστε καλή πλοήγηση και θα είμαστε ευγνώμονες αν θα σας προσφέρουμε λύσεις, για εσάς και την επιχείρησή σας:

Η ζωή μας, αποτελείται από διάφορα επίπεδα, τα οποία ανεβαίνουμε (ή και κατεβαίνουμε) ένα-ένα στην διάρκεια της ζωής μας και σχηματικά μπορεί να αποδοθεί σαν μια πυραμίδα.

Σε μια πυραμίδα η βάση αποτελεί, το πιο μεγάλο κομμάτι της και όσο ανεβαίνουμε τα υπόλοιπα κομμάτια, έχουν όλο και μικρότερο εμβαδόν.

Αρχικό (πρώτο) επίπεδο

Η ζωή είναι ένα ταξίδι προς ένα προορισμό, ένα σκοπό ζωής.

Στην αρχή όλα είναι δύσκολα γιατί δεν γνωρίζουμε. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε, αφού βρούμε τον σκοπό του ταξιδιού μας, τον προορισμό μας, είναι να μάθουμε, να γνωρίσουμε και κατόπιν να σχεδιάσουμε, να πράξουμε, να πετύχουμε.

Ο δρόμος προς την επιτυχία, δεν είναι σε καμιά περίπτωση εύκολος, είναι δύσβατος, με ανηφόρες και εμπόδια, με Σειρήνες και Κύκλωπες, που όμως τελικά θα μας οδηγήσουν στην Ιθάκη μας (σκοπός ζωής).

Επόμενο επίπεδο

Η δημιουργία έχει επίπεδα και ανηφόρες. Ο άνθρωπος στο πέρασμα των αιώνων πέρασε από πολλά στάδια εξέλιξης.

Κάθε επίπεδο οδηγεί σε ένα νέο και κάθε ανηφόρα σε ένα νέο στόχο. Κάθε στόχος που επιτυγχάνεται είναι μια επιτυχία και οδηγεί στον επόμενο… και στον επόμενο… και έτσι αναπτυσσόμαστε, εξελισσόμαστε, είμαστε ευχαριστημένοι και ευημερούμε.

Αυτός είναι ένας κύκλος που επαναλαμβάνεται και θα πρέπει να επαναλαμβάνεται όσο ζούμε, με τα αναγκαία μικρά διαλείμματα φυσικά.

Στην πραγματικότητα όμως δεν πρόκειται για ένα κύκλο, αλλά για πολλούς επάλληλους κύκλους που συνθέτουν την τρισδιάστατη εικόνα της ζωής μας, δείχνουν την ανάπτυξη και την εξέλιξή μας, τους στόχους που θέσαμε και πετύχαμε αλλά και, τους στόχους που έρχονται και ξέρουμε ότι θα πετύχουμε.

Επόμενα επίπεδα

Όταν έχουμε μάθει να δημιουργούμε, να παράγουμε, όχι για τους άλλους αλλά για τον εαυτό μας πρώτιστα, να πετυχαίνουμε και να προχωράμε, να κάνουμε τα λάθη μας αλλά να συνεχίζουμε να προχωράμε, να πετυχαίνουμε και να ευχαριστιόμαστε, τότε τα επόμενα στάδια προς την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς μας, έχουν γίνει πιά μία καλή συνήθεια, που συνεχίζεται… και συνεχίζεται για μια ζωή.

Έτσι είμαστε εμείς και δεν αλλάζουμε, πετυχημένοι και ταυτόχρονα ευχαριστημένοι από την ζωή μας.

Προς την κορυφή

Την κορυφή την ορίζει ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά και μπορεί να φτάσει όσο ψηλά αυτός θελήσει.

Δεν υπάρχει όριο στην εξέλιξη, όπως δεν υπάρχει όριο και στον ανθρώπινο νου. Αν το φανταστείς, αν νοιώσεις ότι θα φτάσεις θα φτάσεις.

Και μετά αφού ξεκουραστείς, θα προετοιμάσεις το επόμενο επίπεδο… και το επόμενο… και πάει λέγοντας ή μάλλον κάνοντας πράγματα για εμάς, την οικογένειά μας, την πατρίδα μας, το κοινωνικό σύνολο…

Οι δυσκολίες και η πιθανή πτώση

Πάντα όμως υπάρχει ο κίνδυνος της πτώσης εξαιτίας κάποιας λανθασμένης επιλογής ή κίνησης και πάντα εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε και να διατηρήσουμε όσα πετύχαμε…